O uzgajivaču

Osnovna vizija mog uzgoja je uzgajati zdrave pse s tipičnim temperamentom, skladne građe, a selekcija je jedini put koji vodi ka ostvarivanju vizije

Moje ime je Almir Ibrić, rođen sam 1987. godine u Gradačcu. Do 1992. godine sam živio u Srebreniku, gdje nakon ratne agresije na BiH se selim u Zagreb, gdje sam završio osnovnu i srednju školu. Nakon završene opće gimnazije "Benedikt Kotruljevića" u Zagrebu, nastavljam obrazovanje na Ekonomskom fakultetu u Rijeci gdje stječem diplomu baccalaureus ekonomije. U Srebrenik se vraćam 2012. godine, gdje se ujedno i zapošljavam u obiteljskoj firmi.

Od malih nogu se dalo naslutit da ću biti nešto više od kinofila, a svog prvog tornjaka nabavljam 2006. godine. Sa njim su krenule i prve izložbe, dok su ozbiljniji počeci počeli kada sam nabavio prvu ženku 2011. godine iz hrvatske uzgajivačnice Vala Liburna. Mogu slobodno reći da tada krećem ozbiljnije proučavati uzgoj i linije, a u uzgoj sam se upustio tek 2013. godine, iako sam prije toga bio aktivan izlagač. Suosnivač sam Kinološkog društva "Tornjak" Srebrenik, gdje trenutno obnašam funkciju predsjednika. Incijator sam i direktor  organizacijskog odbora Srebrenik Dog Show.

Uzgajivačnicu Miral Castle osnivam 2013. godine, a do sada sam uzgojio tek 30-tak štenaca. Od značajnih rezultata mogu istaknuti Multi CH EW¨18 Melany Miral Castle koja je 2018. godine u Varšavi proglašena europskom prvakinjom i najljepšim psom suprotnog spola, a 2016. godine proglašena je najljepšom ženkom i najljepšim psom suprotnog spola na prestižnoj specijalnoj izložbi tornjaka u Zagrebu; CH Mahala Miral Castle je u Beogradu na međunardnoj izložbi osvojila 3 mjesto u grupi; Multi CH JEW¨12 Tempera Vala Liburna je 2012. godine na međunarodnoj izložbi u Umagu u jakoj konkurenciji proglašena najljepšim mladim psom JBIS, a iste te godine u Bukureštu proglašena je i mladom europskom prvakinjom.

Osnovna vizija mog uzgoja je uzgajati zdrave pse s tipičnim temperamentom, skladne građe, a selekcija je jedini put koji vodi ka ostvarivanju vizije. 

Ispit za kinološkog suca sam položio u decembru 2014. godine, za pasmine II FCI skupine (2.2 sekcija, planinski tip). Do sada sam sudio na državnoj izložbi u Gradačcu i na međunarodnoj izložbi u Zvorniku. Tijekom 2017. i 2018. godine odradio sam nekoliko stažiranja za ostatak II FCI skupine, gdje bi uskoro trebao polagati i ostale pasmine. Prilikom procjenjivanja psa, nastojim da budem iskren i da izvučem iz psa ono najbolje !