Nismo komercijalna uzgajivačnica, prema našim psima se odnosima kao prema članu porodice, a štencima tražimo siguran i kvalitetan dom

Uzgajivačnica tornjaka «Miral Castle» dolazi iz Srebrenika (Bosna i Hercegovina), osnovana sa ciljem da uzgoji zdrave i kvalitetne jedinke sve bliže standardu. Nismo komercijalna uzgajivačnica, prema našim psima se odnosima kao prema članu porodice, a štencima tražimo siguran i kvalitetan dom.

Sve je počelo 2006. godine, dolaskom Maxa u naš dom, pas sa izuzetnim osjećajem prema djeci i ljudima općenito, koji nam je probudio želju da uložimo ljubav, trud, vrijeme i volju da upravo ovu pasminu približimo i prezentiramo ljudima. Dok su ozbiljniji kinološki počeci, počeli sa našom ženkom Tempera Vala Liburna aka Malou.

Zdravlje naših pasa nam je svakako na prvom mjestu, a posebnu brigu pridodajemo našim štencima. Kvalitetna prehrana skotne kuje i adekvatna njega je preduvijet za zdravlje budućih štenaca. Svojim psima snimamo kukove i laktove, izrađujemo DNA profile i po potrebi provodimo genetske testove.

Vlasnike naših štenaca biramo pažljivo, od njih tražimo da nas posjete, da budu iskreni i spremni na odgovaranje na naša pitanja, te da pokažu znanje o pasmini.

Redovno pse izlažemo na kinološkim manfestacijama, radimo na promociji pasmine i što je najvažnije uzgajamo radi sebe.   

Štenci iz uzgajvačnice Miral Castle

  • dolaze iz planiranih kombinacija, čiji roditelji imaju zdrave kukove i laktove;
  • su pod stalnim nadzorom od dana kada su rođeni do dana kada odlaze u dom svoje nove obitelji ;
  • od najranije dobi upoznaju mnoge situacije s kojima će se u budućnosti sretati ;
  • hrane se Royal Canin superpremium hranom primjerenom dobi psa, junećim mesom, te povremeno dobivaju jaja, maslinovo ulje, jogurt i sl.
  • u novi dom odlaze sa 10 tjedana starosti, mikročipirani, cijepljeni protiv zaraznih bolesti (2x), te redovno tretirani protiv unutarnjih i vanjskih parazita ;
  • imaju našu podršku tokom čitavog njihovog života.

Uz štene novi vlasnici dobivaju:

  • rodovnicu psa izdatu od strane Bosanskog kinološkog saveza, koja je članica FCI-a
  • kupoprodajni ugovor
  • vodič za nove vlasnike
  • Royal Canin superpremium hranu

Izvoz iz Bosne i Hercegovine

Ukoliko štene putuje izvan Bosne i Hercegovine, prakticiramo Vaš dolazak po štene, tada štene napušta uzgajivačnicu sa 3 mjeseca + 21 dan starosti (nakon što primi cjepivo protiv bjesnoće).

Ugovor

Naši psi u novi dom idu isključivo uz ugovor. Svi vlasnici potpisuju sa nama ugovor, bez obzira radi li se o nekom aranžmanu, ili o psima koji idu u novi dom kao kućni ljubimci.

Ugovor se sastoji od niza odredbi koji štite štene i samu pasminu. U ugovoru garantiramo da je štene na dan preuzimanja prema našem znanju zdravo, te da je primilo sva potrebna cjepiva kao i da je redovno čiščeno od unutarnjih i vanjskih parazita. Dok od Vas očekujemo da ćete se adekvatno brinuti i nakon odlaska iz naše uzgajivačnice.


Uzgajivačnica je smještena uz obiteljsku kuću, veličine 280 m2, sastoji se od zatvorenog dijela, kotilišta i ispusta. 

Štence dočekujemo u modernoj opremljenoj kotilici, gdje prisustvujemo okotu.

Naši psi su dio obitelji !